16 dec – Jag ska minsann få rätt

Non-farm employment change payrolls or NFP. One of the most important macroeconomic indicator from US job market released monthly.

 

Non-farm employment change payrolls or NFP. One of the most important macroeconomic indicator from US job market released monthly.

 

 

När jag började med terminshandel på S&P 500 hade jag i princip ingen aning om hur detta fungerade och framför allt inte var och i vilka lägen jag hade en edge i att gå in i marknaden. Men vad gjorde det. Det var ju så himla roligt att jag ville vara inne i marknaden hela tiden.

Kort och gott, det var en riktig kick!

Gick det bra?

Nej verkligen inte. Man har inte tur i trading. Man kan ha tur på kort sikt man man har aldrig tur i det långa loppet.

Flera gånger råkade jag ut för ”Vinna tillbaka-fenomenet”. När jag hade fått många raka förluster så skulle jag vinna tillbaka det jag hade förlorat. Antingen satte jag ett helt orealistskt mål på min nästa trade eller så gick jag in i marknaden direkt efter förlusten för att få en vinst.

Jag skulle vinna över marknaden!!!

Gjorde jag det? Knappast!

När jag till slut fick min vinst så kändes det jättebra för jag hade fått min revansch.

Tre faktorer som leder till detta beteende

  1. Inte ha en plan för när man ska gå in i marknaden
  2. Nybörjare som vill vara inne i marknaden och känna spänning hela tiden
  3. Inte förstå att trading är ett spel med sannolikheter och att varje situation är helt ny

Det stort problem när man är ny i trading är att man köper för dyrt. Det här straffar sig ofta direkt och så fort man kommit in i traden så vänder den emot en. Man vill ha så mycket bekräftelse som möjligt på att marknaden är på väg åt rätt håll. När man är säker går man in och då sitter man med svartepetter.

Nybörjarfasen kostar penagar

Att vara nybörjare kostar pengar och det gäller att försöka komma igenom denna fas så billigt som möjligt. Att gå kurser är definitivt att rekommendera för att göra processen så smärtfri som möjligt.

Det är tur att man inte vet vad som väntar när man börjar med detta för då hade man nog aldrig börjat. Samtidigt är det också det roligaste som finns.

Tur att man inte vet att man inte vet!