11 nov – Daytradingkurs 6-8 feb 2017

Daytradingkurs 6-8 februari 2017

2016-11-04_13-02-52

Daytradingkurs på Falsterbo kursgård i Höllviken med Lars Hansson, heltidstrader, grundare och utbildare i ST3, hålls över 3 dagar den 6-8 februari 2017.

Fullspäckat program med allt man behöver lära sig för att prova på och börja med daytrading men även för den som har handlat själv men inte fått det vinstgivande. Begränsat antal platser.

Vad gör den här kursen unik?

 1. Kursen går under tre dagar då börsen är öppen vilket gör att vi hela tiden kan koppla teori till livemarknaden
 2. Det blir en uppföljningsmånad efter kursen där vi studerar börsen och återkopplar till vad vi lärt oss under kursen
 3. Två livetradingsessioner där man live kan se hur det går till.

 Daytrading allmänt

Daytrading är inte enkelt och det ska vi vara glada för. Hade det varit enkelt hade den fantastiska potentialen i daytrading försvunnit. Så är det med allt inom trading som blir överexploaterat.

Vad är det som gör daytrading svårare än till exempel swingtrading?

Det finns flera faktorer men de två största är utan tvekan följande:

 • De mentala aspekterna, du lever med dina trades in i minsta kursrörelse
 • Komplexiteten, i swingtrading kan du fokusera på en tidsupplösning. I daytrading måste du ha koll på flera olika tidsupplösningar och dessutom förstå hur de är kopplade till varandra

Varför ska man då hålla på med daytrading?

Potentialen i daytrading är mer eller mindre obegränsad. De traders som har bäst procentuell avkastning håller på med daytrading. Som grädde på moset är det fantastiskt roligt.

Förkunskapskrav

Du bör ha följande kunskaper för att kunna tillgodogöra dig så mycket som möjligt av kursen.

 • Förstå och kunna tolka ett candlestickdiagram
 • Förstå hur de olika ordertyperna limit-, market- och stoporder fungerar

 

Kursschema

Dag 1 – Förstå hur traders fungerar intradag

2016-11-04_13-03-43

En viktig pusselbit till att förstå hur olika chartpatterns uppstår i diagrammen intradag är att förstå hur man själv och andra traders tänker och agerar. Hur man än vänder och vrider på det så är det känslor och tankeprocesser som styr vad som sker i marknaden. Olika typer av automatiserad handel spär på dessa reaktioner på grund av att de är programmerade av människor.

Denna dag kommer vi att titta på vilka känslor som är kopplade till ett visst chartpatterns och hur de byggs upp. Känslor som till exempel rädsla, girighet och eufori skapar olika reaktioner i marknaden och det bästa med detta är att det är en mycket liten risk att dessa chartpatterns kommer att sluta fungera de närmaste 100 åren.

Vi kommer därefter att titta på hur traders på olika nivåer agerar och var de agerar. Generellt gäller följande:

Ju nyare du är i trading desto sämre pris köper du till i allmänhet.

Varför är det så? Det enkla svaret är att du söker så mycket bekräftelse på det du vill göra i marknaden att det redan är för sent att agera.

Vi kommer att titta på

 • Hur nybörjaren tänker och agerar
 • Hur ”Average Joe” agerar
 • Var proffsen agerar och hur vi kan se detta

Eftermiddagen kommer vi att ägna till att studera charts och att följa livemarknaden för att se hur det ser ut i praktiken.

Dag 2 – Beståndsdelarna i att förstå hur marknaden fungerar intradag

2016-11-04_13-04-11

Dag två ägnar vi åt hur marknaden fungerar. Som tur är så är marknaden repetitiv i sitt uppförande och här ska vi titta på följande:

 • Tidszonerna, olika tidpunkter på dagen har olika uppförande
 • Trend – Balans, det finns framför allt två olika tillstånd en marknad kan befinna sig i och det är antingen i ett trendande tillstånd eller i balans, det vill säga en sidledsrörelse.
 • Nyheter, en daytrader måste ha koll på de större nyheterna och förstå hur han eller hon ska agera runt dessa
 • Nivåer, intradaghandel är väldigt nivåorienterad. Att kunna sätta ut nivåer i ett chart är inte det enklaste och många traders gör helt fel när de sätter ut nivåer. Alla nivåer är dessutom inte lika viktiga. Det är viktigt att förstå vilka som är ”the big ones” som kan vända hela marknaden och vilka som har mindre betydelse
 • Volym, en trader som lär sig att läsa volym både i pris och tid har en mycket stor fördel i sin trading. Volym driver priset upp eller ned och volym behövs för att vi ska kunna bryta viktiga nivåer i marknaden.
 • Multitimeframe-analys, intradaghandel är mer komplex än till exempel swingtrading på grund av att du måste titta i fler tidsperspektiv för att förstå vad som händer och framför allt kunna förutse vad som kan hända i marknaden.

Dag 3 – Intradagstrategier och sannolikhetstänk

2016-11-04_13-04-38

Denna dag ägnar vi åt strategier för att applicera det vi har lärt oss dag ett och dag två. Baserat på den kunskap vi nu har ska vi

 • Använda en verktygslåda med olika statistiska edgar som vi använder i olika situationer i marknaden
 • Identifiera vilken typ av dag (sidledes, upptrend, nedtrend eller kombon av trend och sidledsrörelse) vi troligtvis kommer att få
 • Applicera rätt typ av strategi och statistiska edgar för dagen och baserat på det resultat vi har fått fram
 • Förstå när vi har haft fel i vår premarketanalys och kunna vända på klacken. Många traders sätter prestige i att ha rätt och detta blir ofta dyrt.

Vi kommer även att titta på olika typer av daytradingstrategier som går att automatisera fullt ut. Det vi kommer att titta på är strategier för att trejda

 • Öppningsgap
 • Close – open
 • Överreaktioner
 • Jämna nivåer

 

Efter kursens slut

2016-11-04_13-05-05

När man har varit på en kurs är man ofta fylld av energi och lite euforisk. När man sedan kommer hem och sätter sig i sin kammare smyger sig tomheten på efter ett par dagar.

Hur i all världen får jag ihop all denna information i min trading?

Under en hel månad, direkt efter att kursen är slut, kommer det att finnas följande information på en portal för deltagarna.

 • Premarketanalyser specifikt för daytrading aktuell dag
 • Setuper och trades som uppstår under dagen
 • Individuell uppföljning av trades som tagits av deltagarna

Två livetradingtillfällen

För att deltagarna ska få ytterligare förståelse för hur daytrading ska gå till kommer jag att köra två livetradingtillfällen där de kan se hur allting används i live marknaden. Livetradingtillfällena tillsammans med uppföljningsmånaden gör denna kurs helt unik.

Kursledare Lars Hansson

 • Driver MinBörs, minbors.se
 • Startade ST3-projektet (st3.se) 2013
 • Har drivit ett livetradingrum för daytrading under två års tid (2013-2014)
 • Har kört fyra livetradingdagar tillsammans med IG. Den senaste i Stockholm i september 2015 inför 200 personer
 • Har hållit sex daytradingkurser tidigare

 Vad har kursdeltagarna tyckt som gick den senaste daytradingkursen

I bilden nedan ser ni helhetsbedömningen för kursdeltagarna under den senaste daytradingkursen i augusti 2016.

2016-11-04_13-05-35

Nedan finns kommentarer från deltagarna avseende den senaste daytradingkursen i augusti

”Äntligen fick jag en bekräftelse för det jag hela tiden misstänkt. Har länge insett att jag ska göra tvärtemot vad jag hitintills gjort – denna kurs bekräftade min teori. Sen får vi se om jag vågar applicera tänket på min trading. Får nog börja med demotrading eller papperstrading”

”Tyckte den var grymt bra och att jag fick lära mig sätta nivåerna och dra stöd och motstånds linjerna på rätt sätt som jag inte fixat förut. Fick även ett annat tänk efter kursen om hur man analyserar (big Picture). Har lärt mig enormt mycket dom här dagarna nu gäller det att använda kunskapen. Stort Tack.”

”Väldigt intressant, mycket att ta in och man fick verkligen ”ha huvudet på skaft”. Det jag gillade var att köpa när det är billigt, har inte riktigt tänkt så tidigare utan velat vara säker på det jag gör och har fått resultat därefter”

”Jag har inte gått någon kurs förutom de som ST3 har gett i detta ämne men många andra. Utifrån det är det nog bland de bästa jag gått, inte bara för att jag fick ett antal aha upplevelser, utan för att du verkligen kunde lära ut. Det är alltid lika inspirerande när man lyssnar på någon som kan sitt ämne, brinner för det ock kan lära ut! Det blir liksom omöjligt att värja sig för den kunskap du vill förmedla:)”

”Mycket grundligt och pedagogiskt. Tydligt.”

”Jag är mycket nöjd med kursen och allt den innehöll. Jag ser nu på marknaden på ett helt annorlunda sätt än för en vecka sen. Man vet nu bättre vilka bitar man saknar och som måste förbättras. Pusselbitarna börjar falla på plats :)”

”Pedagogiskt och bra upplägg, kunnig och lyhörd presentatör. Lagom storlek på gruppen, och tillåtande atmosfär. Jag är mycket nöjd, nu börjar det svåra – att omvandla kunskaperna/insikterna i praktiken!”

”Hej Lars! Tycker att upplägget med helheten hur intradag fungerar och med nivåtänket för att få sannolikheterna på sin sida passade mig mycket bra. Enkelheten att förstå är viktig utan för mycket indikatorer och linjer som bara förvirrar och som gör att osäkerheten tilltar. Tack för tre bra dagar.”

 Datum och tid

Måndagen den 6  – 8 februari 2017. På måndag och tisdag börjar vi 9 och slutar 17. På onsdagen börjar vi klockan 8.00 och slutar 16.

 Plats

2016-11-04_13-06-22

Kursen kommer att hållas på Falsterbo kursgård Ljungvägen 1 i Höllviken. Jag har reserverat rum på hotellet för den som behöver övernattning.

På kvällarna äter vi gemensam middag och snackar trading för den som vill.

 Pris

14 950kr inkl. moms, fika och lunch ingår i priset

Anmälan görs till info@minbors.se