9 nov – Familjetradingen återupptagen

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

Det har varit en rejäl paus i utbildningen av familjens daytrading på grund av olika orsaker. Men denna vecka har den återupptagits med besked. Min fru och jag har suttit på kvällarna och följt marknaden och samtidigt analyserat vad som hänt under dagen.

En sak vi har tittat på lite extra är kraftiga ras och det lär vi nog hitta många av när den här dagen är slut. I bilden nedan ser vi S&P 500 som rasade mer än 100 punkter över natten.

2016-11-09_07-41-14

Men när rädslan är som störst finns de bästa möjligheterna på börsen och det är troligt att det blir likadant den här gången. Men att hitta den absoluta botten är däremot svårare.

Det är nog tur i oturen att min fru inte har hunnit börja handla på egen hand. Det lär inte bli speciellt enkelt framöver men det kommer att finnas enorma möjligheter också. Daytrading och volatilitet passar som handen i handsken och det lär vi få den närmaste tiden.

Fördelen med att lära sig daytrading under dessa förhållanden är att man sedan kommer att tycka att en lågvolatil marknad är som att plocka godis från små barn. Som nu i daytradinggamet vet man dessutom inget annat och tror att detta är normalt.

Man vet inte att man inte vet.