25 okt – Rädsla, kanske den största faktorn

A man jumps over the word fear on an arrow, illustrating the bravery and courage needed to overcome and conquer one's fears and anxieties
A man jumps over the word fear on an arrow, illustrating the bravery and courage needed to overcome and conquer one’s fears and anxieties

Jag gick och funderade på hur mina egna rädslor har sett ut genom åren och insåg att jag hade missat den största rädslan jag själv upplevt.

  • Rädslan att inte ha kontroll på min trading
  • Rädslan för att inte veta om jag kommer att lyckas med detta

Det här är ett moment 22. Man kan inte veta om man kommer att lyckas förrän man har lyckats. Swingtrading har jag inte tyckt varit så svårt men daytrading tog lång tid innan jag kände att jag hade kontroll.

Det lömska är att man kan tro att man har kontroll men har man inte upplevt alla olika typer av marknader, dvs bull/bear/högvolatil marknad, så vet man egentligen inte om man har riktig koll.

Det går att läsa att man kan stå utanför marknaden om vi kommer in i en högvolatil period. Men detta är lättare sagt än gjort.

Hur många traders väljer att stå utanför när vi hamnar i en bearmarknad?

Vi har ingen aning om och när den slutar och att då låta bli är lättare sagt än gjort.

Det är tur att man inte vet att man inte vet när man börjar med trading. Men det är samtidigt det här som gör det så roligt. Det är utmaningar hela tiden.