18 okt – OMXS30 Kanonläge för uppgång

2016-10-17_20-01-04

Vi har ett kanonläge för en longtrade på OMXS30 inför dagen. Risken är dock att vi öppnar med ett gap upp och att en del av potentialen försvinner. Det här scenariot hade varit bäst att gå in vi före stängning igår.

Det är mycket som talar för att vi ska upp idag, se bild ovan:

  1. En rikoschett, dvs en längre röd candle som stänger i botten
  2. Vi befinner oss i botten av ett stöd och motståndsområde

Det här scenariot är historiskt pålitligt men som alltid har vi med sannolikheter och statistisk att göra i trading.

Risk/reward på detta scenario blir extra fördelaktigt på grund av att vi kan ha en kort stoploss och ett långt target, dvs Risk/Rewardkvoten blir stor. I vissa lägen kan man till och med lämna target öppet men riktigt så bra är inte detta scenario sett till big picture.