23 sep – ST3 Fundamental analys och nyhetstrading

ST3 logo

Peter Nilsson E2 höll i onsdags en lektion om fundamental analys och nyhetstrading. Peter är alltid intressant att lyssna på och en stor inspirationskälla. Det jag själv tycker är med inspirerande med att lyssna på Peter är att han har så mycket kunskap. Oavsett vilken fråga han får så har han så mycket att berätta om ämnet och dessutom massor med olika infallsvinklar.

Peter fick i princip trading med modersmjölken och gjorde sina första affärer redan vid 15 års ålder.

Hans föredrag om fundamental analys i onsdags var inte lätt och framför allt DCF-modellen för att värdera ett bolag och sätta en riktkurs för aktien var onekligen något att bita i. Men även om man inte förstår exakt alla delar så är det allmänbildande att veta i stora drag hur en värdering av ett bolag går till.

Peters föredrag om nyhetstrading fick mig själv riktigt upphetsad och jag var säkert inte ensam. Det gav mig själv massor med nya idéer och uppslag. Jag pratade med Tobbe igår och vi har redan nu bestämt oss för att vi ska införa nyhetstrading till nästa års ST3. Det här kommer att bli jättekul och det tror jag också deltagarna kommer att tycka.

Att det är svårt att gå kort när det gäller aktier och swing vet nog de flesta men här kom Peter med en möjlig edge för just detta rörande aktiernas rörelser under en rapport. Det är för tidigt att spekulera i om det är något man kan profitera på. Det får tester utvisa.