26 aug – Premarketanalys av DAX

Tillbakablick från igår

2016-08-26_08-25-53

Inför gårdagen hade vi potentiella utbrottsnivåer på både gårdagens högsta och lägsta. Vid gårdagens lägsta fick vi en hyfsad smäll på 90 ticks. Jag kommer för egen del ihåg att jag var helt oförstående till dessa utbrott förr. Men det var för att jag inte såg den stora bilden i marknaden. Det händer fortfarande att jag missar utbrottsscenario typ denna ovan men det hände inte så ofta längre.

Nyheter

Den stora nyheten för dagen är definitivt FED:s Yellen som ska prata klockan 16 i eftermiddag. Detta kryddas med BNP-statistik för USA 14.30.

Det är ett spännande scenario att ha en tung nyhet så pass nära hennes tal. Det finns många tänkbara scenario här.

  1. Alla väntar på vad Yellen ska säga vilket gör att BNP-statistiken 14.30 hamnar i skymundan
  2. En förväntning byggs upp (ser vi på riktningen i marknaden tidigare under dagen) vilket gör att även om BNP-statistiken visar sig inte motsvara förväntningar så kommer vi ändå att se att priset sticker i trendens riktning sedan tidigare
  3. 14.30-nyheten bryr sig ingen om och det ser ut som att internetanslutningen har dött vid detta nyhetssläpp
  4. Det blir världens rally upp eller ned beroende på hur det Yellen säger tolkas

 

Det är troligtvis en mycket spännande eftermiddag vi har framför oss.

The big picture

Tittar vi på S&P 500 gjorde vi en rejäl rekyl efter All-Time-High. Vi vände nära en nivå vilket gör att vi mycket väl kan vara på väg upp igen, se bild nedan.

2016-08-26_08-41-36

Nersidan är att vi inte kom hela vägen ner till det större motståndet vid 2 165. Detta innebär att kan det kan finnas mer fallhöjd. På ovansidan har vi både ATH och vi har varit väldigt nära den magiska 00-nivån 2 200. Uppsidan har trots allt företräde idag men det är ett 60/40-förhållande. Tittar vi på DAX på daily ser vi följande:

2016-08-26_08-46-55

Vi har gjort en större rekyl och det finns en rejäl uppsida. Men det är inte ett klockrent scenario att vi ska fortsätta uppåt. Min approach inför dagen är att låta marknaden visa vägen för om vi har gjort en stora rekylen och ska uppåt igen eller om den inte är färdigbildad ännu.

De tunga nivåerna

10 500-nivån börjar bli lite urvattnad och är inte så tung längre. På grund av den stora rangen igår så är det även idag gårdagens lägsta och högsta som gäller som tunga nivåer. Yellens tal kan blåsa ut dem i ett nafs om hon säger fel eller rätt saker.

Tradingmöjligheter

På nedsidan är det Y-Low som gäller. Men om vi vid open gör ett dyk ner mot 10 500 och den håller har vi ett spännande scenario för uppgång.

 

2016-08-26_08-56-06