25 aug – Premarketanalys av DAX

Tillbakablick från igår

2016-08-24_08-16-53

Gårdagens mest intressanta nivå var Y-Low på grund av att många saker sammanföll här (se bild ovan) och det visade sig att den höll för trycket och blev ytterligare en low för dagen se bild på 5-min nedan.

2016-08-25_07-48-25

Det som är intressant att notera är att vi inte ens kom ner till Y-Low och detta tyder på en enorm styrka. Men det vet vi inte förrän vi har vänt uppåt.

Nyheter

Vi har många tynga nyheter idag

10.00 German Ifo Business Climate

14.30 USA Unemployment

14.30 Durable goods

I morgon kommer FED:s chef Yellen att prata klockan 16.00. Men det är inte så viktigt på grund av att vi har så många nyheter under dagen. Hade torsdagen däremot varit mer nyhetsfattig hade detta haft en mycket större impact på marknaden.

De tunga nivåerna

Idag är det ganska enkelt med nivåerna. De som ligger närmst priset just nu och har störst betydelse är tveklöst YL och YH, se bild nedan.

2016-08-25_08-26-24

 

Tradingmöjligheter

YL och YH är både fantastiska reversalnivåer och utbrottsnivåer just nu. På grund av att vi varit vid YL många gånger så finns det en chans/risk att vi får ett rejält utbrott nedåt om vi får lite bränsle från nyheter under eftermiddagen eller om strukturen talar för det.

Faktum är att vi kan få samma utbrottsscenario vid Y-High. Det finns en explosiv kraft just nu i dessa två nivåer vilket gör att man måste vara lite försiktig när man spekulerar i att det ska vända här.

Vad säger statistiken

Det är S&P 500 som håller i taktpinnen på grund av sina All-Time-High. Nu har vi haft två röda dagar efter ATH och statistiken säger att detta ska bli en uppdag / dojiliknande dag. Men statistik är ju en generalisering av alla tidigare scenarios som har sett ut på ett liknande sätt vilket gör att variationen kan vara stor. Men det ger ändå en hint om vad som är troligt.