23 aug – ST3 Advanced igår första lektionen

ST3 logo

Igår var det uppstart för ST3 Advanced. Kravet för att få vara med är att man har gått ST3. Anledningen till att vi har startat detta var för att vi har fått många förfrågningar om en fortsättning på ST3 som är mer fokuserad på edgar och att skapa en portfölj av strategier och setuper som man kan kombinera till sitt eget utefter ens livssituation.

Detta har vi tagit fasta på och vi kommer att ha tema för de olika lektionerna som vi kommer att köra en gång per månad.

Gårdagens tema var gaps.

Vi gick igenom de olika typer av gaps som uppstår beroende på var de uppstår och de psykologiska faktorerna. Sedan presenterade vi strategier som var både ”mjuka” och ”hårda”. Detta kommer vi att ha som mål inför alla lektioner. Vi kommer att köra en lektion i månaden.

Mjuka strategier har diskretionära inslag i sig, dvs det är väldigt svårt att programmera dem rakt upp och ner. Hårda strategier går att programmera och automatisera om man vill.

Igår körde Tobbe ett par mjuka strategier och jag körde en hård strategi på just gap.

Vi har bestämt oss för att vi ska köra utvärdering efter varje lektion för att få direkt feedback på vad som kan förbättras. I och med att det är otrampad mark vi går på så känns detta rätt.

Wow vad kul detta är men det är samtidigt massor med jobb inför varje lektion. Vi ser det som en win-win-situation. Vi behöver göra massor med ny research som vi själva har nytta av och detta får de som är med också nytta av.

Köpa på styrka eller svaghet

När man har hållit på med tester i flera dagar i sträck så blir man verkligen medveten om hur stor skillnad det är att köpa på styrka kontra svaghet. Om alla traders förstod hur stor skillnad det är edgemässigt så skulle de aldrig handla på styrka mer. Men inga regler utan undantag. Ibland måste man göra det när vi har med rallyn att göra. Annars är man inte med på tåget. Man får bara se till att man inte är sist in…