23 aug – Premarketanalys av DAX

Tillbakablick från igår

Trots att måndagen var befriad från större nyheter så blev det allt annat än lugnt. Men lugna måndagar ser vi inte ofta även om vi inte har några större nyheter. Det finns så mycket trading som ackumuleras under helgen att det inte är förvånande. DAX har börjat med söndagshandel för att möta det aldrig sinande behovet av att kunna trejda men det har inte blivit någon större succé hittils.

2016-08-23_07-45-08

Inför gårdagen hade jag framför allt nivå 1 och 3 som fokus, se bild ovan. Statistiken för gårdagen visade konstigt nog att det inte fanns belägg för att gårdagen skulle bli en starkare uppdag. Detta blev jag själv förvånad över när jag gjorde backtest igår. Vi har trots allt fyra neddagar i rad och en snygg rekyl i en upptrend. Men det var varken första eller sista gången som statistiken överraskade mig. Det är jag helt säker på.

Vi lyckades spika ända ner till nivå 4 och det gjorde vi på ett mycket intressant sätt, se bild i 5-min nedan.

2016-08-23_07-53-59

5-mincandlen vid 13-tiden är 100 punkter lång och det är inte så ofta man ser så långa candles. Jag fick direkt mail från en av deltagarna på min daytradingkurs nästa vecka som undrade om det var ”fat fingers” eller någon robot som gjort fel. Men det var det definitivt inte. Vi får zooma ut lite för att få en bättre big picture, se 30-mingraf nedan.

2016-08-23_07-58-30

Utbrottet var inget skolboksexempel på hur de ska se ut. Då skulle vi haft en lägre topp innan vi bröt, men marknaden är för det mesta inte perfekt och man kan väl säga att det är default. Men mycket var på plats. Vi har

  1. En tydlig riktning nedåt innan utbrottet
  2. Vi har redan två träffar (3 skulle nog en del säga)
  3. Vi har fått dessa två träffar på en riktigt tung nivå, det är en 00-nivå och två tidigare motpolstoppar på daily (se bilden på daily överst)

 

Nyheter

Idag har vi många halvstora nyheter gällande Europa klockan 9.30 samt 10, Flash och Flash Manufacturing. I eftermiddag kommer New Home Sales 16.00 från USA.

De här nyheterna har inte den digniteten att de kan vända upp och ner på marknaden normalt sätt. Det som behöver ske för att detta ska hända är att de skiljer sig extremt mycket ifrån förväntat utfall.

De tunga nivåerna

De tunga nivåerna kvarstår, se daily nedan.

2016-08-23_07-45-08

Nivå 3 har blivit sågad under gårdagen vilket gör att dess betydelse har minskat något. Men den kan få nytt liv om vi får en större rörelse ifrån den och sedan kommer ner dit igen.

Tradingmöjligheter

Det kan bli en spännande dag, framför allt när USA öppnar i eftermiddag. Vi har ett potentiellt utbrott på S&P 500, se daily nedan.

2016-08-23_08-13-36

Vi har fått en rejäl range och dessutom är väldigt tight. Det finns ingen som vill gå först men en nyhet kan lätta på trycket som i eftermiddag. Det som gör ett potentiellt utbrott uppåt lite lättare är att vi inte gör det från en All-Time-High-nivå. Men i dessa scenario måste man vara beredd på att allt kan hända. Tvära kast kan ske.

Gör man en målprojektion av ett utbrott uppåt hamnar man på 2208 – 2216. Men då ska vi först passera 2 200 som ingen missar.