18 aug – Premarketanalys av DAX

Tillbakablick från igår

Igår hade vi fem riktigt tunga nivåer som marknaden kunde stanna på, se bild nedan.

2016-08-17_07-59-48

Vi landade på nivån vid siffra 1, dvs den tidigare toppen från april och vände upp igen från den, se bild nedan.

2016-08-18_07-50-08

Att vi vände där får ses i sammanhanget att vi redan hade gjort en lång resa nedåt. Hade den varit kortare hade vi troligtvis vänt först vid siffra 2 (10 500) eller siffra 3 (toppen från början på augusti).

I bilden nedan ser vi DAX i en 5-mingraf. Det är inte ovanligt att vi rasar lite efter börsöppning som vi gjorde igår. Nu fanns det stor raspotential på daily. Men frågan är alltid om det ska fortsätta eller det ska vända upp igen när det stannar av. Vi har två sådana områden i bilden nedan. Det stora tecknet på att vi ska vidare nedåt igen är att vi inte lyckas bryta uppåt igen trots att vi försökt två till tre gånger redan. Det första scenariot är ett lysande exempel på detta vid lunchtid. Nästa dubbeltopp vid 14-tiden tycker jag själv är svårare pga att vi bara stöter två gånger innan vi dyker nedåt igen.

2016-08-18_07-53-09

Men det gäller hela tiden att se de stora nivåerna och den troligaste hållplatsen är hela tiden siffra 1, 2 eller 3 på daily.

Nyheter

Vi har en tung nyhetsdag som består av följande:

  • 13.30 ECB Monetary Meeting Account
  • 14.30 Philly fed och Unemployment Claims från USA
  • 16.05 FOMC Dudley pratar

Detta i kombination med den stora rörelsen igår kan göra att vi får en lugn förmiddag, dvs väntan inför alla nyheter och tal.

De tunga nivåerna

Vi har ett tungt vägskäl för marknaden om den ska vidare uppåt igen eller vidare nedåt och det är 10 630, se bild på daily nedan.

2016-08-18_08-14-49

I skrivande stund gjorde vi en premarkettopp på 10 625 vilket kan ses som ett första test av denna nivå även om det skedde premarket. Om vi ska vidare nedåt igen så kommer vi troligtvis att se att vi sticker rakt upp till 10 630 för att bara tvärvända. Gör vi inte detta så är det ett tecken på att vi har gjort den stora rekylen för vidare uppgång.

Tradingmöjligheter

Allt i början handlar om vårt vägskäl. Bryter vi det ska vi helst hitta lägen för att haka på en upptrend. Studsar vi där så gäller samma sak fast för nedgång. Alla tunga nyheter i eftermiddag kan självklart vända upp och ned på allt.