17 aug – Premarketanalys av DAX

Tillbakablick från igår

2016-08-17_07-06-24

Vi fick en dag nedåt igår som man kunde misstänka med tanke på att vi var både rejält överköpta och att vi fick en doji som stängde långt ner i förrgår. Det finns definitivt mer fallhöjd här och ett inte helt osannolikt att vi trillar tillbaka ner till 10 500 där vi har senaste toppen.

Tharp, den mentala tradinggurun sade följande: ”You don’t trade the market, you trade your beliefs about the market”. Det här kan ta ett tag att förstå vad det verkligen innebär. Men gårdagen var just detta. Min tro om gårdagen var att det skulle bli en nerdag men statistiken sade något annat.

Vi har med andra ord mixed signals. Då är jag själv lite mer försiktig och försöker jobba stenhårt under dagen på att trejda det jag ser och inte det jag tror.

Jag lärde mig läxan för många år sedan när jag trejdade Crude Oil och det var kris i mellanöstern. Allt talade för att oljepriset skulle rusa i höjden och jag navigerade utefter min tro om detta. Men det blev precis tvärtom och det är lätt att trilla i den här fällan.

2016-08-17_07-30-00

Det blev en volatil dag men detta kom inte som någon överraskning. Varför?

  1. Flera dagar med en väldigt liten range
  2. Överköpta efter en stark trend
  3. S&P 500 på ATH-nivåer som påverkar alla större index

Nyheter

Idag har vi oljestatistik från USA. Denna nyhet påverkar mest oljeterminen men skulle den diffa rejält kan den även påverka indexen. Ikväll har vi FOMC Meeting minutes där de berättar om vad de kommit fram till under sina FOMC-möten. Denna nyhet kan ha en väldigt stor betydelse för marknaden. Även FOMC-medlem Bullard ska prata klockan 20.00. Säger han fel saker kan det också bli rejäla rörelser.

De tunga nivåerna

De mest intressanta nivåerna ser vi på nersidan. Om det fortsätter att rasa nedåt har vi ett tripp-trapp-trull-scenario avseende nivåer, se bild nedan på daily.

2016-08-17_07-49-08

Av dessa tre nivåer är den tyngsta nivå tre beroende på att den ligger närmst i tiden sett som topp och att det är sista utposten. Men vi vet aldrig vilken av dessa vi gör en större vändning på och här använder jag själv ett inskalningsförfarande vilket innebär att jag går in med 1/3 av positionen vid den första nivån, ytterligare 1/3 vid nivå två och den sista vid nivå tre.

På ovansidan har vi fått en topp som sammanfaller med en 00-nivå, dvs 10 800. Den utgör också en större vändpunkt i marknaden om vi kommer dit.

Tradingmöjligheter

Vi har många bra tradingmöjligheter idag. Bland annat följande för att vända marknaden:

2016-08-17_07-59-48