15 aug – Familjetrading

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

I fredags hade jag en ny lektion för Unn och Simon. Det har varit lite trögt med det egna intresset tidigare men Simons intresse har verkligen exploderat. I lördags frågade han om det fanns helgöppna börser!

Att ingenting är självklart i trading blir mer och mer klart för varje lektion vi har. Vi har i princip kört repetition av det vi gått igenom tidigare lektioner varje gång. Sedan försöker vi varje gång att lägga trades där det finns lägen som matchar de kriterier vi har satt upp.

2016-08-15_07-49-43

Vi gick long i OMXS30, se bild ovan. Vi gick ur den innan börsen stängde. Vår första förlust i det här projektet men samtidigt nyttigt. Trading är ju en lång rad av vinster och förluster blandade i en stor mix.

Men det är ju stor variation hur denna fördelning ser ut. Just nu har vi en big picture i marknaden som gör daytrading lite lättare än normalt.