15 aug – Analys av DAX

2016-08-15_08-15-44

Lugnet före stormen

På dagsgrafen i bilden ovan ser vi att vi har fått en NR5, Narrow Range 5 vilket innebär att vi har den lägsta rangen de senaste fem dagarna. Rangen i fredags var inte mer än 100 punkter vilket är väldigt lite.

Efter regn kommer solsken och kontraktioner avlöses av expansioner i marknaden hela tiden. Detta är en väldigt tight kontraktion som förr eller senare kommer att resultera i en större rörelse upp eller ned.

Tittar vi på en 30-mingraf ser vi hur extremt det har blivit, se bild nedan.

2016-08-15_08-21-25

Vi har kvar utbrottsnivån som bildades i torsdags uppåt. Det som står utom all tvivel är att vi kommer att få en större rörelse uppåt eller nedåt men när den sker är svårare att sia om. Med tanke på hur extremt tight rangen var i fredags bör den inte vara långt borta.

2016-08-15_08-25-03

Tittar vi på daily igen, se bild ovan så har vi fått en vimpel vilket är ett reversalpattern, dvs vi ska göra en rekyl nedåt. Jag kommer för egen del att vara öppen för ett break ur denna tighta range både för upp och nersidan. Anledningen är att vi har en tydlig riktning uppåt.

Nyheter

Det är en nyhetsintensiv vecka och idag har vi Empire State Manufacturing Index 14.30. Att vi har så mycket nyheter spär på scenariot att vi kommer att få en rejäl rörelse under den här veckan.

Världens bästa longscenario

2016-08-15_08-30-09

Om vi dyker nedåt igen har vi ett fantastiskt longscenario vid toppen som vi fick den 1 augusti. Det som gör detta scenario så bra är att vi har en tidigare topp från april som vi först måste passera för att komma tid. De bästa scenarion som finns är när vi kommer in på SM-nivå nummer två när vi redan har passerat igenom en SM-nivå som toppen från april på daily ovan.

Nackdelen med att vänta in detta är att vi mycket väl vänder uppåt redan på toppen från april och då är vi inte med på resan upp.

Utbrott uppåt

Om vi får ett utbrott uppåt istället har vi också en fantastisk long om vi rekylerar tillbaka ner till utbrottsnivån, se 30-min nedan.

2016-08-15_08-36-01

Vi får se vad dagen har att erbjuda men det är ett mycket spännande läge.

Det gäller att alltid kunna se båda sidor på myntet och inte låsa fast sig vid ett specifikt scenario.

Statistik

Vad har hänt om vi gått long tidigare när vi har haft en så tight range som nu och en NR5 i en upptrend?

  1. NR5 på daily
  2. Close > MA(200)
  3. Gap upp (Vi gappade upp premarket)
  4. Gå long vid open och håll hela dagen

2016-08-15_08-47-50

Som vi kan se är det här ett fantastiskt bra läge att gå long på.