12 aug – ST3 denna vecka

2016-08-12 ST3 Lektion om Fundamental analys och positiontrading

Då var vi igång igen efter sommaruppehållet. Det märktes tydligt att våra elever hade längtat efter uppstarten igen. Men det hade Tobbe och jag också gjort.

Tobbe körde en lektion om fundamental analys och positiontrading. Vi har inte kört den lektionen tidigare och det har definitivt varit en miss av oss att inte ha med detta tidigare. Våra tankegångar under tidigare år har varit att bara fokusera på det som rör swingtrading. Men det har ju med facit i hand varit helt felaktigt. Våra turtlar ska naturligtvis få en så bred grund  som möjligt att stå på när de är klara med ST3-året.

Vi vet ju inte vilken typ av trading de kommer att utföra när de är klara. Alla kommer naturligtvis inte att hålla på med swingtrading. De flesta tror jag kommer att hålla på med en kombination av trading i olika tidsperspektiv.

Tobbe ringde mig på eftermiddagen och var lite orolig för att lektionen skulle vara för basic. Lektionen innehöll säkert mycket information som de flesta redan kände till men där var säker en hel del saker som de flesta inte visste också. Vi fick kommentaren att vi borde kört den här lektionen i ett tidigare skede på kursen och det tar vi till oss och ska förändra till nästa år.

Add value

2016-08-12_07-16-12

När Tobbe visade excelarket ovan och några andra ark kom naturligtvis frågan om det gick att ta del av dem. När Tobbe sade jag så gick chatten i taket. Oj vilken hallelujareaktion det blev. Vi har beslutat oss för att allt vi visar under lektionerna ska våra elever få tillgång till. Så var det inte 2013 och 2014 men vi lär oss 🙂

Bara en ST3-grupp i höst

Nu har vi bara en ST3-grupp och det är fantastiskt skönt. Det var lätt att blanda ihop vad vi hade sagt och gått igenom när vi körde två grupper parallellt som dessutom var i olika faser. Vi kommer aldrig mer att köra mer än en ST3-grupp åt gången.