7 juli – Familjedaytrading

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

 

Informationsmottagande

Den här lektionen blev lite repetition av det vi gick igenom förra lektionen.

Det är väldigt stor skillnad i hur Unn och Simon tar in information. Simon lutar sig tillbaka, antecknar ingenting och försöker ta in de stora sakerna. Unn försöker anteckna och förstå varje liten detalj i det jag säger vilket gör att hon paradoxalt tar in informationen sämre än vad Simon gör.

Jag känner igen mig i Unns beteende och jag har alltid gjort likadant på alla föreläsningar och kurser jag varit på. Jag antecknar allt och lite till för att inte missa något. Men det gör att jag inte tar in vad de säger på grund av att jag är så rädd för att missa något och att jag dessutom är fullt upptagen med att anteckna.

Det var väldigt intressant att se dessa två ytterligheter ställas emot varandra. Nästa kurs eller föredrag jag sitter på ska jag som mest skriva ner några nyckelord, om ens det.

Det är inget tvivel om att inlärningsprocessen är lite snabbare när man är ung. När jag gick igenom att gå lång innebär att man köper först och säljer sedan och att gå kort innebär att …

Då fyllde Simon i: ”Tror du vi är helt dumma i huvudet? Gå kort då säljer man först och köper sedan tillbaka”

Jag tycket själv inte att detta var så självklart när jag började. Det kändes jättekonstigt att man kunde sälja först.

Tradingsystemet

Jag hade lagt massor med timmar på att fundera ut vad de skulle trejda. Planen var överreaktioner, motpoler och gap. Min tanke var att det skulle vara en hög hitratio på setuperna för att de skulle få självförtroende i början.

När vi började repetera insåg jag ganska snabbt att detta var helt fel tänkt. De ska naturligtvis trejda setuper som bygger på grunderna i hur marknaden beter sig generellt, inte specialfall som jag hade tänkt från början. Detta innebär att de kommer att trejda saker som är grundfundamentet i trading, dvs rekyler i trend och studsar på stöd och motståndsnivåer.

Nu i efterhand är det självklart att det är just det här de ska börja med men det är mycket som är självklart när man vet!

Daytrading

Vi tog en long trade i SKF som hade ett ”perfekt” utseende. En rejäl rekyl i en upptrend. Den gick till target senare på eftermiddagen.

När vi tittade på HM så gick den rakt upp vid öppning och Simon tyckte att det var läge för att gå kort.

”Den kan ju inte gå upp hur mycket som helst”

Men han kommer snart att bli varse att man måste ha rejält på fötterna om man ska ge emot det stora flowet. HM gick direkt till stoploss utan att passera GÅ.