4 juli – Familjetrading

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

Nu har jag satt daytradingsystemet min fru och son ska daytrada. Jag skulle ljuga om jag inte sade att jag älskar att ta fram tradingsystem och att sitta på fundera och testa ut nya idéer.

Daytradingsystemet är en komposit av tre olika setuper:

  • Gaps
  • Motpoler
  • Överreaktioner

På grund av att de kommer att sitta och daytrada vid olika tidpunkter på dagen ville jag har med något som passar både lunchtid och börsöppning. Det finns många olika typer av gapstrategier och här blir det en strategi för täppning av gap som uppstår vid börsöppning och en som spekulerar i att vi ska få en reversal när gapet täpps. Detta kan inträffa när som helst under dagen.

Motpoler är toppar som möter tidigare bottnar eller tvärtom. Man kan säga att detta är ett specialfall av gaps. Se bild nedan:

2016-07-04_08-54-47

Motpoler har en stor inverkan. Anledningen till detta är att de är lätta att se vilket gör att många kommer att trejda dem. Men det finns ingen holy grail i trading och i vissa lägen fungerar de bättre och sämre precis som alla andra setuper.

Bevakning

Det är lätt att titta på för många saker samtidigt. Risken för fel blir då stor. Men vissa setuper får man sitta och bevaka online medan man kan skanna andra beteenden. När det gäller motpoler är det ofta lättast att bevaka dessa och i sätta prislarm när vi är nära att komma ner till en tidigare topp.

Tunnsått med lektioner denna vecka

Den här veckan blir det tunnsått med lektioner på grund av Falsterbo Horseshow. Min fru är hästtokig och fokus kommer inte att ligga på trading den här veckan. Det gör samtidigt att jag kan fundera vidare på hur jag ska göra det så enkelt som möjligt för dem att daytrada systemet.

De får inte läsa böcker eller trading på nätet

Jag har bestämt mig för att de inte ska läsa någonting om trading utöver våra lektioner. Anledningen till detta är att jag inte vill att de ska bli färgade av andra tankar och idéer. Jag vet inte om detta är rätt tänkt men jag tror att det är det. Framtiden får utvisa om det här var ett korrekt beslut.