30 juni – Familjedaytrading del 1

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves

 

Group of friends grimacing in front of the camera - Young happy people having fun at party and making funny faces while photographing themselves
Då var vi igång med familjedaytradingen. Sonen och min fru var deltagare, dottern får vänta till jul. Alla misstag jag gör nu kan jag korrigera på dottern. Det blir version 2.0.

Vi höll på i cirka en timme. Det låter inte så mycket men vi hann med massor.

 1. Installerade program
 2. Skapade en aktielista
 3. Gick igenom vad candlesticks är
 4. Orderläggning och ordertyper
 5. Tittade på trend och balans samt svingar och rekyler
 6. Visade på stöd och motstånd
 7. Tittade på vanliga indikatorer såsom MA, RSI och Bollingerband

Min fru frågade om de behövde läsa någon bok men det behöver de ju faktiskt inte göra. I alla fall inte nu. Det kan de i så fall göra senare om de vill. De behöver ju bara veta det jag lära dem för tillfället.

En insikt efter dagens pass är att detta kommer att gå i raketfart. Ett bevis på det var att båda två var så trötta att de behövde gå och sova en stund.

Trading

Det blev fyra affärer

 • Två affärer i OMXS30, två vinster på total 400kr
 • En affär i Fingerprint, 0 kr
 • En affär i HM, -0,50 kr i förlust
 • En köplimit som vi inte fick

Jag hade tur som fick lägen som var riktigt bra när vi satt och följde det. Men det förstår ju inte min fru och min son. De vet ju inget annat. En av de kanske största utmaningarna med daytrading är att klara av att vänta och vänta och vänta på att något som matchar ens regelverk ska dyka upp.

Båda två tyckte att det här var jättekul. Min son fick fick däremot redan en liten klump i magen när han började tänka på att sätta riktiga pengar på spel. För en fattig student är varje krona viktig. Det här är redan ett bevis för hur stor betydelse det har om man behöver varenda krona man äger eller om tradingkontot är pengar som behövs för att få mat på bordet.