28 juni – S&P 500 från himmel till underjord

2016-06-28_09-33-20

Det kan gå undan på börsen ibland och det kan man milt uttrycka att det gjorde igår. OMXS30 var ned med nästan åtta procent. S&P 500-terminen (inte indexet) var uppe och nosade på All-Time-High för ett par dagar sedan och sedan dök det rakt ner till 2 000  (1980) igen.

Men det är troligt att USA-indexen hämtar igen detta igen. De befinner sig inte i en nedåtgående trend som de europeiska indexen gör. Jämför man S&P 500 med OMX blir skillnaderna slående, se bild nedan.

2016-06-28_09-40-57

Här ser man vilken skillnad det är. OMXS30 befinner sig i en tydlig nedtrend medan S&P 500 går sidledes och står och knackar på ATH-dörren med jämna intervall.

Förväntningar av dagen

De största uppgångarna sker alltid efter de största nedgångarna och det är troligt att vi kan förväntas just detta idag. En uppgång på 2-4 procent skulle inte vara konstigt

Förväntningar längre framåt

En trend fortsätter tills motsatsen är bevisad vilket gör att det troligaste är att OMXS30 fortsätter nedåt ett tag till. Att tro att S&P 500 inte kommer att knacka på ATH-dörren igen känns mindre troligt. Diffarna mellan indexen kan bli ännu större än vad de är just nu.