7 juni – S&P har tagit ut All-Time-High

2016-06-07_08-56-44

Då har S&P 500 tagit ut All-Time-High efter många trevande försök sedan tidigare. Men nu känns det som att det är äkta och att det är stor chans att vi fortsätter vidare uppåt mot 2150-2160, se bild ovan.

Just nu är nytt ATH 2113,75 men det verkar finnas rejält med styrka och det finns stor chans att vi kan fortsätta uppåt mot 2020 utan större grus i maskineriet.

Är det självklart att vi ska fortsätta uppåt?

Det är inte självklart att vi ska fortsätta uppåt mot nya höjder men historien brukar upprepa sig och tittar vi på den så är det mycket som talar för att detta kan vara starten på en ny längre bullmarknad, se bild på SPX 75 år bakåt.

S&P 500 75 år

Dansa pausa

Marknaden trendar för att sedan konsolidera och pausa i en sidledsrörelse. Indexen har historiskt bara stigit och stigit med större konsolideringar. En större konsolidering har vi haft i cirka 15 år nu mellan 2000 – 2015. Det innebär att om historien upprepar sig så är det dags för nästa större rörelse nu.

Men vägen upp mot nya höjder brukar inte vara spikrak, det är bara att titta bakåt och det är inte troligt att det blir så nu heller. Men i the big, big picture så är det mycket möjligt att vi precis har sett starten på en ny bullmarknad på USA-indexen.

Europa?

De europeiska indexen har tappat rejäl mark. Börsen är en spegling av en kollektiv framtidstro vilket säger mycket om vad vi tror om framtiden i europa för tillfället. De europeiska indexen kommer säkert att haka på till viss del men det mesta talar för att de kommer att vara hopplöst efter USA-indexen.