25 maj – Min frus stundande daytrading, jag vet att jag inte vet

love_attraction_male_800_clr_18106

Vad väntar?

Jag har hållit på med trading och framför allt daytrading så många år. Jag har kört fyra livetradingdagar, haft livetradingrum under två års tid och kört sex daytradingkurser.

Ändå känner jag att detta är det mest ovissa jag någonsin har gjort när det gäller daytrading. Från början kände jag mig helt säker på att det skulle bli en autobahn (som Tobbe säger) till framgång men jag är inte lika säker längre. Jag inser att jag befinner mig i läget som jag definierar som

  • Jag vet att jag inte vet

Detta är inte det mest ovissa stadium man kan befinns sig i. Ännu värre är det när man befinner sig i – Jag vet inte att jag inte vet. Men då är man lyckligt ovetande om det och det finns inga problem, bara möjligheter tills verkligheten kommer ikapp.

Potentiella problem som jag ser kan dyka upp är följande:

  • Vi blir osams, framför allt om det inte går som jag och hon har tänkt
  • Äktenskapet äventyras (jag tror i och för sig inte att det ska behöva gå så långt)
  • Hon har inte den mentala styrkan som jag tror att hon har
  • Mina tro om att detta ska gå lätt och smärtfritt på grund av att hon har mig i rummet sidan om visar sig vara helt fel tänkt. Det visar sig snarare vara en nackdel

Man tvingas tänka till

För att allt ska gå så smärtfritt som möjligt så vill jag ha en hög hitratio på det hon börjar med. Detta är inte så svårt att åstadkomma när det gäller swingtrading men det är ett konststycke när det gäller daytrading. Framför allt om man vill ha lite frekvens på setuperna.

Korrelationen mellan aktiernas rörelser är en faktor som sätter extra krydda på detta.

Jag har satt ett mål på en 80% hitratio men jag vet inte om jag lyckas nå dit med den frekvens av affärer som jag vill ha. Det är hela tiden ett motsatsförhållande mellan frekvens och hitratio.

Det som är bra är att man får tänkta till och fundera utanför boxen.

Sonen vill också vara med och lära sig

Min son har precis slutat för terminen och vill också vara med och lära sig. Men han får börja med ett demokonto. Jag tror inte att jag fixar ytterligare en mental aspekt i detta redan osäkra projekt.

Det enda jag just nu känner mig helt säker på är att mina insikter på det mentala planet vad gäller trading kommer att vidgas rejält. Jag har på känn att det kommer att dyka upp saker som jag aldrig hade kunnat drömma om. Min misstanke är att de kan vara mer åt det negativa hållet.

Men problem är till för att lösas och jag känner en stor entusiasm inför detta. Jag tror att det är ovissheten som triggar mig mest.