18 maj – ST3 och automation

ST3 logo

Vårt mål i ST3 är att vi ska ta in gästföreläsare som är proffs inom sina områden. I måndags pratade vi om automation och då kändes Rickard på Autostock given. Det finns få i Sverige som har hållit på med automation längre än han har gjort.

Det var intressant att höra Rickards tankar om vad man bör fokusera på när det gäller att automatisera strategier. Framför allt ska fokus ligga på att få så låg drawdown som möjligt. De flesta traders överskattar sin förmåga att klara av drawdown och detta har vi fått bevis för i ST3.

En tumregel är att man kan halvera den drawdown en trader tror sig klara av för att få den verkliga siffran.

Rickard berättade också om att det är mycket svårt att automatisera daytradingrelaterade strategier. Detta gäller framför allt kortsiktiga strategier.

Automation är inte dumt som ett komplement till sin manuella handel. Datorn är outtröttlig och behöver inte paus. Dessutom blir det en form av diversifiering om man inte trejdar exakt samma saker i sin manuella handel och det man kör på automation.

 

Under webinaret i kväll ska vi titta på marknadsfaser och olika typer av instrument. Idag finns det en oändlig mängd med olika typer av instrument och vi märker att många traders blir snurriga på vad man ska använda och hur de fungerar.