12 april – Kategorisering av setuper

2016-04-12_06-43-48

Ibland är trading enkelt och man kan inte förstå att någon kan tycka att det är svårt. Men ingenting varar för evigt och helt plötsligt är det inte lika självklart längre. I bilden ovan ser vi Elekta på dagsgraf 2009 och 2010. Under den perioden kunde man i princip köpa var som helst och ändå tjäna pengar på sin aktiehandel.

Kryddade man sina köp med att dessutom köpa på en dipp genom att titta på låga RSI-värden så kom man in till ett riktigt bra pris, se de gröna pilarna i bilden nedan.

2016-04-12_06-50-57

Om man ska kategorisera marknaden 2009 och 2010 så kan vi säga att den höll högsta klass eller 1:a klass. Om vi definierar tre olika klasser för marknaden, dvs 1:a klass, 2:a klass och 3:e klass. Vilken klass har vi på Elekta idag?

2016-04-12_06-56-32

Att det inte är en 1:a klassmarknad vi ser just nu tror jag att de flesta håller med om. Vi har haft en nedåtriktad trend som har planat ut under 2016.

Är det en 3:e klassmarknad?

Nej, det kunde definitivt sett värre ut. Det går fortfarande att köpa på rekyler. Detta gör att vi får definiera den som en 2:a klassens marknad.

Vad är det för vits att kategorisera marknaden?

Personligen ger det mig lite perspektiv på det jag ser i marknaden just nu. Hitration på ens trading kommer naturligtvis att bli lägre i en 2:a klassens marknad än om vi har en 1:a klass marknad. Anser vi att vi har en 3:e klassens marknad gör man bäst i att inte sätta en krona på spel.