4 april – Analys av DAX

2016-04-04_07-20-27

Vi ser tyska DAX30-indexet i bilden ovan. Indexet har befunnit sig i en 12-dagars range vilket är mycket ovanligt. Man får gå långt tillbaka i tiden för att hitta något liknande. Detta tyder på osäkerhet i marknaden.

Ska vi upp eller ska vi ned?

I fredags fick vi en rörelse nedåt ur sidledsrörelsen men vi gick sedan tillbaka in i den igen. Detta kan mycket väl ha varit starten på rörelsen ur sidledsrörelsen och att vi ska bryta igenom på uppsidan. Falska utbrott åt ena hållet för att sedan kunna bryta åt andra hållet är en vanlig företeelse i alla tidsperspektiv. Detta är inte ovanligt innan indexterminerna öppnar för dagen.

Det som väntar oss idag är troligtvis en uppgångsdag men måndagar är alltid volatila inledningsvis. Det är många som är sugna på att trejda efter att inte ha kunnat utföra sin favoritsysselsättning på två dagar. Vi har potential uppåt men första bromsklossen för DAX är som vanligt 10 000-nivån.