29 mars – ST3 och Peter Nilsson * 2

ST3 logo

En gång är ingen gång men två gånger är en vana. Nu har Peter Nilsson E2 kört de två senaste lektionerna i ST3.

Förra veckan intervjuade jag honom och ställde frågor som turtlarna undrade över.

Lektionen med intervju av en känd trader/profil har vi haft sedan vi startade ST3 2013. Det låter inte så spännande men det har utan tvekan varit en av de mest uppskattade lektionerna under året.

Peter sitter på mycket kunskap inom trading och pratar dessutom snabbt vilket gör att han lyckas spruta ur sig enorma mängder information under den här lektionen. Feedbacken från deltagarna förra veckan var lika bra om inte bättre än föregående år.

I går höll Peter en lektion om Fundamental Analys och nyhetstrading. Kunskapen inom detta område är inte det han är mest känd för men hans bredd och kompetens inom trading är som sagt stor.

Vi har ytterligare en lektion inbokad med Peter och den handlar om småbolag. Den ser jag själv fram emot.

FA och nyhetstrading när vi håller på med swingtrading???

pound_question_mark_800_clr_18302

Vi fick några kommentarer i chatten igår om varför vi går igenom detta när vi håller på med swingtrading.

Frågan är befogad och första året vi körde ST3 2013 hade vi bara lektioner som fokuserade på swingtrading. Men vi vill vara bredare än så och vidga vyerna för deltagarna. Vi har ingen aning om vilken typ av trading de kommer att syssla med i framtiden och det är troligt att det kommer att vara en kombination av olika typer av trading. Diversifiering är en viktig faktor.

När jag har kört mentorskap i daytrading är kunden alltid övertygad om att det är bra daytrading hen ska hålla på med. Men det slutar nästan aldrig där utan det slutar för det mesta i en kombination av swing- och daytrading eller en semivariant som man varken kan klassa som daytrading eller swingtrading.

En annan viktig faktor i att gå igenom andra aspekter i trading är för att få en allmänbildning och ett bredare perspektiv.