17 mars – Efterdyningarna på FOMC

2016-03-17_07-55-49

Igår 19.00 släppte FOMC från USA sitt räntebesked och det blev som vanligt lite rörelser på börsen. Men inte i närheten av vad det brukar bli, se bild ovan där jag har markerat ut tidigare räntebesked med en blå ring. Jag tror att det tyder på osäkerhet om vi verkligen ska ännu högre. Ens egna tankar brukar finnas hos fler börsaktörer. Mina tankar just nu:

  • S&P 500 har stigit mer eller mindre oavbrutet sedan botten på 1 800. Är det dags för en större rekyl?
  • Var detta spiken i kistan för vår bearmarknad och en stundande bullmarknad?
  • Har vi lämnat slaget runt 2 000-nivån bakom oss nu?

Många spännande frågor som vi troligtvis kommer att få svar på inom en månad eller två.

Att lära känna sig själv och konkretisera sina tankar runt börsen ger för det mesta också svaret på varför börsen ser ut som den gör just nu. Vi är flockdjur och de tankar och funderingar vi sitter med sitter troligtvis de flesta andra traders med också.

Skrivet av Lars Hansson