15 mars – Livetrading igår på ST3

ST3 logo

Under lektionen igår körde jag livetrading. Men det var på förhand stor risk för att det skulle bli dåligt med trades. Det fanns inga nyheter alls under gårdagen. Jag hade två limitordrar i marknaden, en på S&P 500 samt en i DAX. Den på S&P 500 vände en tick över min köplimit, se bild nedan. Men sånt är livet.

2016-03-15_08-09-14

Men detta är nog en av de största fällorna för någon som är ny i daytrading. Man vill helst vara inne i marknaden hela tiden och känna puls. Risken är stor att man jagar marknaden, dvs om man har satt en köplimit som jag gjorde igår och ser att marknaden vänder precis över så flyttar man upp limiten tills den tas.

Vad har man gjort då?

Jo man har kommit in dyrt och man behöver en stor stoploss för att överleva. Detta svärd har två sidor. Förutom att man behöver en större stoploss så har dessutom ens potentiella mål minskat med den sträcka som man flyttade upp köplimiten.

Massor med frågor

Att det finns intresse för daytrading står utom all tvivel. Det var massor med frågor i chatten vilket är jättekul. Daytrading är något av det roligaste som finns men det gäller att hela tiden påminna sig om vad man inte bör göra. En av de sakerna är att inte jaga marknaden.