15 mars – De tre viktigaste sakerna i trading

paint_bucket_stand_out_800_clr_5837

När man håller på att lära sig trading tar de flesta in väldigt mycket information från böcker, sociala medier och nätet. Det är inget fel i detta, men det finns saker som är mycket viktigare än andra när det gäller trading, och tre saker står i en klass för sig.

  • Riskhantering
  • Processfokus
  • Köp billigt, sälj dyrt

Riskhantering

Tar du för stora risker så är det bara en fråga om tid innan du får kasta in handduken i marknaden. Ditt kapital kommer att vara borta. Att gå ”All-in” kan fungera några gånger men det är inte en hållbar strategi i det långa loppet.

Processfokus

Alla framgångsrika idrottsmän fokuserar på att utföra det de ska så bra som möjligt. De vet att resultatet kommer som en biprodukt av gott utförande. I trading är det lätt att hamna i fällan att fokusera på enskilda vinster och förluster. Men man måste ställa sig över detta. Vi kan inte veta om det kommer att bli en vinst eller förlust på förhand. Det enda vi kan styra är att ta de trades som matchar vår plan.

Köp billigt, sälj dyrt

All handel handlar om att köpa billigt och sälja det dyrare, alternativt köpa dyrt och sälja det ännu dyrare. Trading är inget undantag men det glöms ofta bort.

10 000-kronorsfrågan är – när är det billigt?

Det lär man sig efter hand. Men det gäller att aldrig glömma bort att det är detta trading handlar om.

Skrivet av Lars Hansson