14 mars – S&P 500

2016-03-14_07-32-23

I bilden ovan ser vi S&P 500 på månadsgraf. Under två år har S&P 500 gått sidledes. Förra veckan passerade den MA12 som är vårt riktmärke för om vi är på väg upp eller ned. Men vi mäter bara detta vid månadsskiftet vilket gör att vi har två veckor kvar innan vi ser var det har slutat.

När ett instrument går sidledes på högstanivåer som S&P 500 har gjort under de senaste två åren tyder det normalt sätt på styrka. Om S&P 500 hade varit svagare så hade det redan fallit nedåt i djupet. Men här finns det hela tiden köpare som inte tillåter detta. Det här talar för vidare uppgång.

S&P 500 har hela tiden varit det starkaste av världsindexen. Men det är därmed inte sagt att det är S&P 500 som håller i stafettpinnen. Vid nedgångarna det senaste halvåret har den varit följande inte ledande.