8 mars – Index battle

2016-03-08_07-40-54

I bilden ovan ser vi S&P 500 på dagsgraf. S&P brottas just nu med 2 000-nivån. Den stora frågan är om vi ska vidare uppåt eller rekylera ner igen härifrån.

Historien upprepar sig ofta och man kan få lite hintar om man tittar på vad som hänt historiskt vid liknande tillfällen. I bilden ovan har jag gjort en ruta vid ett tidigare tillfälle från oktober då S&P var uppe vid 2 000-nivån. Vid detta tillfälle blev det ett litet battle och sedan drog vi vidare uppåt.

Hade det varit första gången på flera år som vi kommit upp till 2000-nivån hade vi med största sannolikhet gjort en jättestor rekyl efter ett falskt utbrott. Nu var det inte så länge sedan och magin är inte riktigt lika stor.

Men det som kryddar till det denna gång är att det faktiskt utgör vägskälet för slutet på bearmarknaden eller en fortsättning på den. Den ingrediensen har vi inte haft tidigare.

Tyska DAX-indexet

2016-03-08_07-48-54

Det tyska DAX-indexet i dagsgraf i bilden ovan har nu gjort fyra dojis i rad. Detta är lugnet före stormen. Åt vilket håll stormen blåser ska bli spännande att se.

Normalt sätt om vi skulle ner igen brukar vi vända tvärt. Nu sjunker vi inte vilket tyder på styrka och det är fördel för utbrott long.