4 mars – S&P 500 och 2 000, vägskälet på börsen

2016-03-04_08-23-26

Om man ska spetsa till det så kan man säga att börsens öde avgörs just nu.

  • S&P 500 är uppe vid 2 000-nivån efter en rejäl resa
  • Här möter vi också MA200 (gula linjen) vilket ofta utgör en indikator för om börsen är på väg upp eller ned
  • Vi har månadens största nyhet 14.30 i eftermiddag Non-Farm Payroll

Kan det bli bättre?

Det måste vara en stor regissör om har tänkt till när han skapade detta scenario. Man kan tycka att 2 000 bara är en nivå även om den innehåller tre nollor. Men det är betydligt mer än så. Det behövs rejält med bränsle för att passera 000-nivåer, framför allt om de är på världens största index. Men det bränslet finns eventuellt i eftermiddag.

Om vi bryter den rejält och inte bara med ett litet stick så signalerar detta till resten av börserna att vi har gått från en bearmarknad till en bullmarknad. Detta kommer troligtvis att leda till fortsatta uppgångar på börsen.

Men om inte detta sker så är det stor risk att bearmarknaden vi befinner oss i just nu kommer att fortsätta.