3 mars – ST3 igår

ST3-logga v2

Igår var Tobbe iväg på annat uppdrag vilket gjorde att jag körde lektionen helt själv. Jag tror inte att det har hänt sedan 2013 då Stefan åkte iväg till Filippinerna i en månad. Nu blir det två onsdagar till.

Det blir mycket mer intensivt när man sitter själv och pratar i en timme och 45 minuter men samtidigt är det inspirerande. Allt hänger på en själv om det blir bra eller mindre bra.

SWOT-analys

Igår var det den strategiska tradingplanen som gällde och det finns mycket att ta upp här. SWOT-analysen (styrkor/svagheter/möjligheter/hot) är en del i detta. Vi har alltid trott att de flesta vad vad detta är på grund av att det är en central del i ett företag när man analyserar företaget. Jag gjorde en poll på detta igår och det visade sig inte vara rätt. Endast cirka 30% av deltagarna visste vad en SWOT var.

Syfte

Varför man håller på med trading kan tyckas självklart – för att tjäna pengar. Men så enkelt är det inte. Många håller på med det för att det är så himla spännande och bryr sig inte så mycket om det går bra eller dåligt. Andra söker i första hand spänning men bryr ändå väldigt mycket om det går bra eller mindre bra.

Det tar tid

Att skapa en fulländad tradingplan tar tid och man kommer på nya saker successivt. Det tog mig själv 3-4 månader innan min egen tradingplan hade börjat sätta sig. Men det är inte helt ovanligt att den första versionen inte kommer att användas.

För egen del så var min första strategiska tradingplan 12 sidor lång och det tydligen för långt. Detta resulterade i att jag aldrig tittade i den. Men ingenting är svart eller vitt och för andra är det rätt att den är så lång och kanske till och med ännu längre.

Man måste hitta sin egen stil!

 

Skrivet av Lars Hansson