25 feb – ST3 igår

ST3-logga v2

Igår körde Tobbe klart den sista delen av Teknisk Analys. Vi har bestämt oss för att köra ett Mind Power-avsnitt vid varje lektion och igår var det Tobbes tur att prata om detta.

Huvudnumret var första delen på tradingplanen och framför allt varför man ska ha en plan. Ingenting är självklart men vi ser tradingplanen som traderns affärsplan. Har du ingen så vet du inte heller hur din trading ska bedrivas.

Det är bara cirka 5% av alla traders som har en plan för vad de ska göra i marknaden. Resten börjar trejda under dagen utan att egentligen veta vad de ska leta efter eller vad de ska göra.

2016-02-25_07-28-36

Hur kommer det att gå?

Det kan gå bra under kortare perioder men i det långa loppet blir det sällan någon succé. Ju mindre planering innan man börjar trejda desto mer känslor kommer det att bli i tradingen. Detta hänger ihop som handen i handsken.

Replaytrading

Under lektionen igår körde jag replay av onsdagens marknad och skulle visa hur förödande det blir om man bara hoppar in i marknaden ”när man tycker att det ser bra ut”. Min tanke med detta var att visa hur dåligt det blir. Men tyvärr lyckades jag inte riktigt bra med detta och min replaytrading gick med vinst istället. Men jag tror ändå att de flesta förstår hur mycket känslor och hur katastrofalt det blir i slutändan om man inte på förhand vet vad man ska göra i marknaden.

2016-02-25_07-35-53

Motfastrading

Om man bara hoppar in i marknaden när man tycker sig se en trend eller något annat mönster är risken stor att man hamnar i det jag kallar motfastrading.

När man går long i marknaden så vänder den och när man istället går kort så vänder den uppåt igen.

Detta kan naturligtvis hända även om man på förhand vet vad man ska trejda men risken att göra riktiga katastrofdagar minskar dramatiskt.

Skrivet av Lars Hansson