11feb – Daytradingkurs klar

2016-02-11_08-39-18

Då var tredagarskursen i daytrading avklarad. Det är intensivt att hålla kurs i tre dagar. Det märks inte minst på rösten idag.

Jag fick själv en hel del insikter i vad traders tycker är det svåraste med just daytrading.

Det var framför allt två saker som stack ut.

  • Det mentala
  • Hur kommer dagen att se ut

Att traders tycker att de mentala aspekterna i daytrading är svåra är inget nytt och jag är ganska säker på att det är den enskilt största faktorn till hur resultatet blir. Men punkt nummer två var lite mer spännande och jag har själv inte funderat så mycket på att just den skulle dyka upp som en klar tvåa.

Men har man ingen bild av vad som troligtvis kommer att hända så kommer osäkerheten krypande och då blir trading svårt. Men det går att råda bot på detta och då är en mer mekanisk daytrading att föredra eller en kombination av fasta och mjuka parametrar. Men en ordentlig premarketanalys är a och o för att en bättre bild av vad som väntar inför dagen. Men här är många parametrar att ta hänsyn till.

Livetradingrum med start i mars

Jag kommer att sätta upp en portal i mars där jag ska lägga upp premarketanalyser som har 100% fokus på daytrading för dagen. Det kommer att bli ett par livetradingpass varje vecka också. Stefan och jag körde ett livetradingrum under två års tid men vi fick aldrig intresset att riktigt lyfta.

Det känns som att tiden är mogen nu.

Framför allt ska det bli mycket intressant att följa kursdeltagarna och deras utveckling under 2016. De får möjligheten att deltaga i min daytradingkurs den 29-31 augusti i år gratis. Men jag hoppas att ingen ska behöva vara med där.

Skrivet av Lars Hansson