9 feb – Daytradingkurs dag 2

2016-02-09_07-14-00

Då var dag 1 av daytradingkursen avklarad. Det är otroligt svårt att beräkna hur lång tid saker och ting kommer att ta att gå igenom. Men det blev perfekt timing och jag hade gått igenom allt 17.10. En sak man inte kan styra när man kör kurs är hur gruppen är sammansatt och hur atmosfären blir i gruppen. Men det kändes fantastiskt och alla verkade riktigt taggade inför de tre dagarna.

Hur mycket man kan ta till sig under en kurs beror på hur mycket man har studerat intradagmarknaden.

Vi lyckades pricka in den största nedgångsdagen på mycket länge, -4,3% på OMXS30. Det saknades verkligen inte något att titta på igår.

Med den volatilitet och riktning vi har på marknaden just nu så är marknaden som klippt och skuren för daytrading. Men man måste förstå hur marknaden fungerar intradag och den är mycket nivåorienterad, framför allt på indexen. I bilden ovan visar jag en slide jag ska köra idag. Det kan ta sin tid då man också ska visa i marknaden vad alla punkterna innebär i praktiken.

Puben på kvällen

Vi gick till puben efter kursen. När jag bokade hade hon jag pratade med glömt att de hade stängt på måndagar så vi blev VIP-gäster igår. Det blev faktiskt inte så mycket tradingsnack och det var ganska skönt med tanke på att vi snackat trading i åtta timmar redan.

Skrivet av Lars Hansson