10 feb – Daytradingkurs dag 2

2016-02-09_20-23-39

Då var dag två avklarad av kursen. Det blir roligare och roligare men det beror ju på att deltagarna lär känna varandra bättre och bättre. Idag gick jag igenom olika sätt att analysera intradagmarknaden på. jag insåg redan efter en timme att jag inte skulle ha en chans att gå igenom mina 153 powerpointbilder. Men det gick ändå smidigare än jag hade vågat hoppas.

Det som är lite fascinerande med att skapa en kurs är att man själv får insikter på vägen när man tvingas fundera igenom hur saker och ting hänger ihop. Det är när man ska förklara saker och ting för andra som det ställs på sin spets om man verkligen kan det själv.

Det var någon som sade följande: ”Jag har inte tid att förklara det kort”

Det ligger mycket i det. Ju sämre man förstår det själv desto omständligare blir ens förklaringar till deltagarna. Vi gjorde en övning på en kurs jag gick på för många år sedan där allting ställdes på sin spets.

Man skulle förklara olika tema eller frågeställningar med ett enda ord. I början kändes det som en omöjlighet men det gick mycket bättre i slutet än vad jag vågat hoppas på. När någon frågade mig vid ett senare tillfälle om jag kunde definiera vad som var ”The holy grail” i trading kunde jag göra det med ett enda ord: Processfokus

Nu i efterhand kändes det enkelt men det tog många år innan jag insåg hur man kunde ”tratta” ner trading i ett enda ord. Men så är det med nästan allting. När polletten har trillat ned så är det självklart men innan den har gjort det så är det ett stort frågetecken.

Pub nummer två i Höllviken

I går kväll hamnade vi på den andra puben i Höllviken. Det var himla roligt och en av deltagarna på kursen har jobbat som vice VD på SAS. Han har oändligt med historier att dela med sig från den tiden.

Fantastiskt kul!

Vi har en kille från Sundsvall som är full av ordvitsar. Han bara sprutar ur sig sådana hela tiden. Vi andra är helt övertygade om att han är en inflyttad göteborgare.

Dag 3 idag

Idag är det sista dagen på kursen. Det känns redan vemodigt trots att vi inte ens har börjat. Idag blir det fokus på strategier och premarketanalyser. Just nu är premarketanalysen ganska enkel. Oavsett hur positivt inställd man än är till marknaden så är det svårt att se en uppsida. Men det är definitivt inte alltid så enkelt som nu och det är då allting ställs på sin spets.

Skrivet av Lars Hansson