5 feb – Bottenkänning igen på DAX

2016-02-05_07-33-13

Igår kom vi ner igen till 2015 och 2016 års lägsta på DAX. OMX30 är också väldigt nära, se DAX i bild ovan. Det är alltid intressant att följa skådespelet kring när vi kommer ner till ytterlägen i marknaden. Det behövs rejält med power för att vi ska gå igenom dessa nivåer annars är det stor risk för att vi studsar som vi gjorde igår.

Det som krävs är rejält med bränsle antingen i form av

  • Nyheter
  • TA-formationer som tyder på utbrott vilket gör att många vill agera för vidare nedgång

Vi har ingen bra symmetri i bottnarna i bilden ovan vilket gör att det kan krävas ytterligare en vända uppåt innan det är dags att bryta. Men indexen är så korrelerade till varandra vilket innebär att S&P 500 skulle kunna agera draglok för att bryta nedåt.

Vid nivåer som dessa finns det för det mesta bara två möjligheter. Antingen bryter igenom och gör det rejält eller så får vi en stor uppstuds. Ett mellanting är det minst troliga. Den enkla anledningen är att alla traders ser dessa nivåer vilket gör att det är många involverade.

Non Farm payroll – Största nyheten för månaden idag 14.30

Första fredagen i månaden är det dags för största nyheten under månaden – Non Farm payroll. Dessa dagar kan vara en enda stor väntan inför detta nyhetssläpp. Vi får se hur det blir idag.

Skrivet av Lars Hansson