4 feb – ST3 igår

ST3-logga v2

Igår körde Tobbe första delen i Teknisk Analys för 2016-gruppen. Vi har bestämt oss för att göra om de flesta powerpointslides under detta året och göra en rejäl makeover. Det gör det roligare för oss och det gör det framför allt mer inspirerande för de som fortsätter från 2015.

Det är kul att sitta som åhörare när Tobbe pratar om TA. När det gäller teknisk analys tror inte att det finns två personer som ser på det på exakt samma sätt. Ingenting är svar eller vitt.

Vi är visuella varelser och en bild säger mer än tusen ord. Bilden nedan är en sådan.

2016-02-04_08-10-29

Denna bild innehåller så många häftiga saker och den måste ha tagit lång tid att skapa.

Fortsättarna från 2015

Även om ST3 varar under ett helt år så är det ändå mycket information att smälta och det tar tid. Det ska ju användas också och för att skapa rutiner krävs det både jobb och en hel del tid. Vi har fått flera kommentarer från de som fortsätter som säger att de upptäcker och lär sig nya saker som de inte kunde ta åt sig förra året.

Detta gäller i allt lärande. En av våra elever berättade att han köpte Van Tharps bok – Trade your way to financial freedom för tre år sedan och när han läste om den för fjärde gången var det fortfarande massor med nya saker och lärdomar han fick.

Mycket handlar naturligtvis också om på vilken kunskapsnivå man går in i ST3 på när man börjar. Beroende på kunskapsnivå så kan man ta till sig olika saker vid olika tidpunkter.

Lätt att man stagnerar

Ju längre tid man har hållit på med något, till exempel teknisk analys,  desto större är risken att man blir ”fat and happy”. Men det finns en stor fara i detta, man får aldrig sluta att vara hungrig på ny kunskap.

Mina förebilder är just nu min frus mor som fyllde 80 år för en månad sedan och gick med i Facebook förra veckan. Det har alltid varit hennes man som kört bil men på grund av att han inte kan köra längre så fick hon ta tag i detta i höstas.

Den mest fantastiska storyn är ändå Sveriges äldsta kvinna (dog förra året) som när hon var 113 år tog över kursen i internet när kursläraren inte kom.

Skrivet av Lars Hansson