28 jan – ST3 igår

ST3-logga v2

Igår körde vi lektion tre för gruppen som började nu efter nyår. Vi började med att intervjua Calle som var en deltagare från 2015 års grupp. De som är med nu fick skriva frågor vi skulle ställa till honom. Det var många frågor och två av dem var följande:

  • Hur har du lyckats med tradingen efter projektet?
  • Har förluster lika stor negativ påverkan på dig idag ?

Med tanke på att vi fortfarande är i januari så har han inte stått på egna ben speciellt länge och därför kom vi på att vi naturligtvis ska köra en ny intervju med honom i december. Det ska bli mycket spännande att höra hans erfarenheter från 2016.

En sak som jag själv tyckte var kul att höra var att han skötte sin trading mer som en business och hade mycket mer struktur än tidigare. Då hade han obefintligt med dokumentation och ingen plan för vad han skulle göra i sin trading.

Jag tror att man måste ha någon som sparkar på en för att man ska ta tag i vissa saker och där hjälper nog ST3 till.

Visualisering

Kvällens huvudtema var att Tobbe skulle gå igenom visualisering. Vad det är, varför det är viktigt och hur man gör det.

Jag vet att en del före lektionen tyckte att det kändes som utfyllnad. Men jag är helt övertygad om att de ändrade uppfattning under lektionen. Tobbe var fantastiskt bra igår. Frågan är om han inte gjorde en av sina absolut bästa lektioner sedan han kom med i ST3. I alla fall var det en av de bättre. Han hade massor med energi igår och det märkes också på responsen i chatten.

Allt vi ser har börjat med en tanke i huvudet hos någon

Det häftiga med visualisering är att även den mest overkliga idén/tanken/bilden i huvudet faktiskt kan bli verklighet om man bara har bestämt sig. Detta gäller oavsett om det har med trading att göra eller något annat.

Det finns några fantastiska föredömen här och jag kommer direkt att tänka på Steve Jobs som startade Apple och fick idén till iPhone. Elon Musk som startade Tesla och gjorde elbilen till något häftigt, samt hans planerade resor till Mars som folk bara skakade på huvudet åt tidigare (och fortfarande kanske gör!).

Vill man bli inspirerad kan jag rekommendera att lyssna och läsa om honom här.

Skrivet av Lars Hansson