12 jan – ST3 når nya dimensioner

ST3-logga v2

Igår gick jag igenom det vi kallar en fast setup. Den kanske viktigaste ingrediensen i hela ST3-projektet är att deltagarna skapar dagliga hårt inrotade rutiner för sin trading.

Övning ger färdighet heter det ju och det stämmer verkligen. Under en period i min tradingkarriär letade jag bara efter extremt bra edgar och dessa inträffar naturligtvis inte så ofta. Resultatet av detta blev att när jag väl fick en trade så var jag så nervös och den blev så viktig att nervositeten blev hemsk.

Resultatet av varje trade blev jätteviktigt på grund av att jag visste att det kunde vara flera veckor till nästa trade. Detta är inte rätt väg att gå i trading. Skulle man jämföra det med till exempel golf så är det som att spela en gång i månaden. Det blir jätteviktigt hur det går. Spelar man däremot fyra gånger veckan har inte resultatet för en enskild runda så stor betydelse.

Det blir ju ändå en ny runda i morgon!

Den fasta setupen ger alltid en setup men det är inte självklart att man kommer in i en trade. Det beror på om limitordern tas eller ej.

Gästföreläsare

Under de år vi har kört ST3 hittills har vi alltid haft en lektion där vi har intervjuat en känd trader. Peter Nilsson har vi intervjuat två gånger och Tony & C-G en gång. Under julhelgen kom Tobbe på idén att vi skulle hyra in gästföreläsare som är specialister på sitt område för att höja kvaliteten på ST3.

När man hör en bra idé vet man det direkt.

Att vi inte har tänkt på detta tidigare kan jag inte förstå. Men ingenting är självklart förrän det är självklart. Detta är verkligen en win-win-situation.

Vi tycker själva att det ska bli mycket spännande att lyssna på dem inom sina specialområden.

Vi breddar tradingsfären i ST3

Vi har nu lagt in lektioner om positiontrading och fundamental analys. Peter Nilsson ska prata om fundamental analys och vår förhoppning är att han också ska prata om handel i småbolag som här troligtvis är bäst på i Sverige.

Vi har en självklar kandidat till lektionen om positiontrading.

Förhandlingar pågår…

Jag kan bli riktigt exalterad när jag tänker på detta. Här finns hur mycket utvecklingspotential som helst. Ett livetradingevent med orderbokstrading, markoekonomi, utländska föreläsare typ John Bollinger…

Skrivet av Lars Hansson