28 dec – Investomania

Investomania

Ni får inte missa Investomanias event den 27 februari i Göteborg. Det är kul att träffa likasinnade och även om inte alla 670 platserna blir bokade så kommer det att bli ett stort tradingevent.

Jag kommer själv att prata om strategiutveckling och ”curve fitting” som är ett stort problem i tradingvärlden. Det finns så många kapitalkurvor ute på nätet som är så överoptimerade att de i praktiken inte är värda någonting för framtiden. Jag tror för egen del att vi kommer att se större och större differenser mellan det historiken har haft att erbjuda och vad framtiden har att erbjuda.

Varför?

Vi har fler aktörer i marknaden idag, de är mer upplysta och ledtiden från att det släpps nyheter tills dess att alla känner till dem har kortats rejält. Vi har mer robotstrategier som körs vilket spär på detta ytterligare.

Vad detta i praktiken innebär kommer jag bland annat att prata om på Investomania.

Investomania kan kanske bli Svergies motsvarighet till Traders Expo som körs i USA och i vissa större städer i Europa. Där har man flera parallella föreläsningar i olika salar och man väljer det ämne som passar en bäst. Det negativa med Traders Expo är att det är mycket säljsnack och det är svårt att veta vad som är kanon eller kalkon när man gör upp sin plan för vilka föreläsningar man ska gå på.

Det ska bli spännande att se hur Investomania utvecklas framöver. Konkurrens är alltid bra och jag tror att detta kan trigga även Traders Expo att bli bättre.

Skrivet av Lars Hansson