15 dec – ST3 igår

ST3-logga v2

1516-gruppen – Kalendereffekter

Igår körde Tobbe kalendereffekter. Jag har själv vänt och vridit på många av dessa men i Tobbe har jag hittat min överman. Han har verkligen penetrerat olika kalendermässiga effekter på kors och tvärs.

Tobbe var lite trött igår på grund av att han varit uppe sedan två på natten och han och jag var lite flamsiga och tramsiga till och från. Detta har vi fått kritik för under tidigare år . När vi berättade att vi skulle skärpa till oss så fick vi mothugg från majoriteten som tyckte att det var kul att det inte var så stelt.

Jag tror själv att det är roligare att lyssna om allt inte är politiskt korrekt utan att det faktiskt finns lite spontanitet och en smula trams inblandat.

 

Årets hundar

Om några dagar är det dags för årets hundar som Tobbe kallar dem. De aktier som har tappat mest, men ändå har en omsättning som gör att det inte är troligt att de går i konkurs den närmaste månaden.

Det finns många som säger att köpa årets hundar är gambling. Men det är inte rätt. Man bör hantera detta precis som annan risk i sin trading. Går det åt pipan så ska inte halva ens tradingkapital vara borta. Har man bara en risk som man är bekväm med så är det inget fel i att köpa årets hundar.

Vad är det egentligen vi gör när vi köper dem?

Vi köper tokbilligt men i en fallande trend!

Det är lite av samma scenario vi hade inför gårdagens öppning, se gårdagens blogg . Vi köper indexen när de har fallit rejält i en nedtrend.

Det som gör att traders tvekar är återigen rädslan för att det kan gå åt pipan. Men det är en risk vi måste leva med i trading. Däremot måste man ha en tillräckligt liten total risk som man kan leva med om börsen och hundarna skulle fortsätta ner i djupet efter nyår.

Skrivet av Lars Hansson