9 dec – Dubbeltriangel i S&P 500

2015-12-09_06-01-49

I bilden ovan ser vi S&P 500 på dagsgrafen. Vi har just nu fått två halvtaskiga triangelformationer. Anledningen till att jag kallar dem halvtaskiga är för att den yttre har en liten kompressionsgrad och den inre är väldigt trubbig.

Det som gör att vi får en inre triangel är för att vi bildade en Inside Day-formation igår. Det innebär att gårdagens candle helt och hållet innesluts i föregående dags candle, se bild nedan.

2015-12-09_06-07-41

Vad säger oss kontraktioner generellt?

För det mesta är det lugnet före stormen. Men det är svårare att säga åt vilket håll stormen går. Det kan vara både upp och ned. Man kan säga att det är en slags uppladdning. I en perfekt värld så exploderar vi ut ur detta med kraft åt något håll. Men världen är sällan svart eller vit och vi kan mycket väl få något mellanting, se bild nedan på kontraktionen i S&P 500 från augusti i år.

2015-12-09_06-01-49

Det intressanta med mycket inom trading är att det är subjektivt. För en del traders är utbrottet ur kontraktionen i augusti klockrent medan andra anser att det blev pannkaka av alltihop.

 

 

Skrivet av Lars Hansson