4 nov – Non Farm Payroll 14.30 idag

I eftermiddag släpps Non-Farm Payroll från USA, förändring i arbetslöshet för de som inte jobbar inom jordbruket. Det är just nu den största återkommande nyheten under månaden och släpps den första fredagen varje månad.

Om utfallet skiljer sig mycket från förväntningarna kan reaktionen bli mycket kraftig. På grund av att denna nyhet är så stor är det ofta väldigt lugnt på marknaden tiden före denna nyhet. Under vissa perider kan det till och med vara stilje flera dagar före Non-farm.

I bilden nedan ser vi vad som hände den 6 november när den släpptes, se bild nedan.2015-12-04_11-00-20

Som vi kan se i bilden ovan så är det nästan helt dött hela dagen innan nyheten släpps. Detta är ett sannolikt scenario även idag.

Jag kommer aldrig att glömma när Stefan och jag skulle köra livetradingdagen i IG:s regi i Göteborg och vi hade missat att det var Non-Farm-nyhet när vi bokade datum för livetradingdagen. Vi förväntade oss en mycket turbolent eftermiddag. Men när nyheten släpptes så trodde jag att internet hade dött.

Inte en reaktion i marknaden!

Av alla Non-Farm Payrolldagar jag testat de senaste åtta åren fanns det bara en motsvarighet till den dag vi råkade ut för.

Marknaden kommer aldrig att sluta överraska. Vi får se hur det blir idag.

 

Skrivet av Lars Hansson