3 nov – Fingerprint, dags för ny hemgång?

2015-12-03_06-47-06

Fingerprint – En studie i mänsklig psykologi

Fingerprint är ett fantastiskt exempel på psykologiska aspekter i trading. Jag skrev ett inlägg om Fingerprint den 27 oktober rörande detta ämne. Det var dagen innan Fingerprint rasade med 43 procent. Att ha en sådan timing handlar naturligtvis inte bara om skicklighet utan om en hel del tur.

Exakt samma läge har vi i Fingerprint idag. Bubblan kommer att spricka men att jag ska ha samma tajming som förra gången och att den spricker just i morgon är mindre sannolikt. Men att den kommer att spricka det är däremot mycket sannolikt.

Alla Eiffeltornsliknande uppgångar kommer att få ett brutalt slut förr eller senare. Vi kommer att få se högersidan på Eiffeltornet och allt är kopplat till våra mänskliga beteenden rädsla och girighet.

Ett inte helt osannolikt scenario är att vi precis passerar 700kr innan osäkerheten kommer smygande på traders. När väl osäkerheten får fäste så kan det gå mycket snabbt och det blir som en snöboll som börjar rulla nerför ett berg. I början går det långsamt men i slutet är det en otroligt hastighet på rörelsen.

Varför blir det så?

Traders som sitter med mycket stora öppna vinster ser dem bli mindre och mindre och då kommer trycket på säljknappen. Ju fler som gör detta desto snabbare sker nedgången.

Accelerationen ökar och ökar och ökar…..

Skrivet av Lars Hansson