2 dec – Telia, OMX-korrelationen bruten

2015-12-02_06-13-58

Ibland kan det vara minst lika intressant att titta på instrument som man inte bör trejda i för tillfället. Just nu är Telia en sådan kandidat.

Men här måste man vara tydlig med tidsperspektivet. Bara för att ett instrument inte är intressant att trejda i swingtradingperspektivet så behöver det inte vara ointressant i ett längre eller kortare perspektiv. Att undvika Telia just nu handlar om swingperspektivet.

Som vi ser i bilden så har vi fått två spikar / avvisning av priset när vi försökte att bryta oss först nedåt och sedan uppåt. Detta tyder på mycket stor osäkerhet. Traders vågar helt enkelt inte lita på att det verkligen kommer att bli en fortsatt rörelse upp eller ned.

Telia har följt OMXS30-indexets nedåtgående trend sedan det vände i månadsskiftet mars-april, se OMXS30 nedan där vi ser både Telia och OMXS30.

2015-12-02_06-26-21

Skillnaden är att Telia går sidledes just nu medan OMXS30-indexet har vänt uppåt, om än på ett mycket osäkert sätt. Risken i Telia är att den kommer att stå och stampa i en sidledsrörelse under en tid och då är det bättre att sätta pengarna i något annat.

Skrivet av Lars Hansson