1 dec – ST3 igår

ST3-logga v2

ST3 X15 Bullmarknad

x-15

Igår pratade jag om swingtrading generellt och hur det presterat under 2015, samt vår strategi för trading i en bullmarknad. Från början var namnet på systemet Endeavour, men Tobbe tyckte att det lät för svårt och var rädd för att de inte skulle kunna uttala det. Mina associationer till X15 är glass som GB hade för många år sedan.

På grund av att vi per definition fortfarande är i en bearmarknad så har det inte varit så bråttom att presentera bullstrategin. Vi har dessutom haft mycket annat vi har behövt gå igenom. Men igår var det dags och jag tyckte att det kändes bra. Det som är mycket spännande med att ta fram strategier som andra ska köra är att strategin blir skärskådad på ett sätt som den aldrig blir om man bara själv kör den.

Det här tycker jag själv är en av de bästa sakerna med ST3. Om jag ser det ur mitt eget perspektiv är detta nog detta som ger mig mest i ST3 tillsammans med det mentala skådespelet.

Målet är att alltid göra någon ny reserch inför varje strategi som presenteras. Det är livsfarligt att köra i samma spår som tidigare. Någon vis person sade att om du inte utvecklas så går du bakåt, och det stämmer verkligen. Att bli ”fat and happy” är början till slutet.

Swingtrading 2015

Igår lade jag fram mina teorier om swingtrading och hur det har fungerat under 2015. Det finns en hel del som säger att det är sönderanalyserat och att det aldrig kommer att fungera så bra som det har gjort. Men detta är definitivt inte min teori. Anledningen finns att hitta i All-Time-High-spöket.

Däremot tror jag att månadsskifteseffekten faktiskt är förstörd för tillfället på grund av att så många har försökt att profitera på den.

Min egen teori om vad som kommer att fungera framöver är följande.

  • De strategier som bygger på mänskliga mentala aspekter kommer med största sannolikhet att fungera framöver. Vår hjärna har sett ut på samma sätt i flera 100 000 år och det kommer inte att förändras de närmaste 100 åren. Vi kommer fortfarande att agera på rädsla och girighet. Men strategier som inte är kopplade till dessa basala beteenden ligger i däremot i farozonen. Robothandeln förstärker snarare dessa reaktioner.

Skrivet av Lars Hansson