25 nov ST3 i måndags

ST3-logga v2

I måndags pratade jag om pengamässigt egenvärde och vikten av att skriva dagbok. Båda områdena är spännande.

Vi har en termostat vad gäller pengar och det har nog de flesta insett när de ska in och löneförhandla. Det är mer eller mindre omöjligt att med auktoritet och pondus kräva att man ska få en viss lön om man inte tycker att man är värd det. Men allting går att förändra som tur är, det gäller bara att veta hur.

I trading gäller samma sak. Vi har svårt för att hantera och trejda med summor som vi inte är bekväma med. Det har många traders fått erfara som blivit anställda som traders på en fond. Från att de suttit hemma och trejdat med några hundra tusen så ska de helt plötsligt hantera hundratals miljoner eller kanske ännu större belopp.

Att skriva dagbok är otroligt viktigt för en trader men det kräver en väldigt stark disciplin för att göra det. De flesta gör det några veckor, sedan kommer något emellan och sedan glöms det bort. Men alla mycket framgångsrika traders gör detta för att få koll på sig själv och sin trading.

Skrivet av Lars Hansson