24 nov – Fem tradingböcker alla traders bör ha läst

Allmänbildning som trader

Det finns ett antal böcker som det hör till allmänbildningen att ha läst som trader och nedan finns fem böcker som hamnar inom detta gebitet. Trading kan delas in i följande fyra kompetensområden:

  • Strategikännedom
  • Money Mangement
  • Sannolikheter och statistik
  • Mentala aspekter

Man bör ha läst minst en bok inom vart och ett av dessa områden. Men ingenting är svart eller vitt och det finns många bra onlinekurser som man också kan ta del av. Youtube innehåller massor med matnyttig information. Nedanstående böcker berör framför allt två av dessa områden.

2015-11-24_08-04-48

 

Market Wizards

Jack Schwager har gett ut tre Market Wizardsböcker och de bygger på intervjuer med mycket framgångsrika traders. Alla traders bör ha läst minst en av dessa. Den röda tråden genom alla intervjuerna är de mentala aspekterna.

 

 

 

 

 

 

2015-11-24_07-51-43

 

Trading in the Zone

Det tog Mark Douglas sju år att färdigställa boken Trading in the Zone. Boken handlar om de mentala aspekterna i trading och hur vårt tänk kan både supporta och förstöra för oss i marknaden.

 

 

 

 

2015-11-24_08-13-46

 

Trade your way to financial freedom

Är man nybörjare i trading kan det vara jobbigt att ta sig igenom denna tjocka bok. Men det är värt besväret. Van Tharp som har skrivit den pratar mycket om Position Sizing (Money Management) som ”The holy grail” i trading.

 

 

 

 

 

2015-11-24_08-14-35

 

Way of the turtle

Denna bok beskriver originalturtleprojektet som startade 1983. ST3 idag är baserat på denna idé (läs mer på st3.se). Två framstående traders slog vad om det gick att få vem som helst att bli en framgångsrik trader. Boken handlar om de som sattes på skolbänken under året.

 

 

 

 

 

2015-11-24_08-16-34

 

Laughing at Wall Street

Denna bok handlar om Chris Camillo som inte är en börsmäklare, fondförvaltare eller en analytiker men ändå slår alla på fingrarna när det gäller att få kapitalet att växa. Hur han gör det beskrivs i boken på ett mycket intressant sätt.

 

 

 

 

 

 

Skrivet av Lars Hansson