20 nov – SP 500 på väg mot ATH

2015-11-20_07-26-37

I bilden ovan ser vi S&P 500. Det är inte mycket som talar för att den inte kommer att knäcka All-Time-High. Vi behöver alltid ta sats för att knäcka ATH och andra betydande nivåer. På vägen mot ATH har vi dessutom 2 100 som har varit problem tidigare.

Min bild av S&P 500 är att det egentligen är 2 100 som vi aldrig har lyckats passera. När den då sammanfaller med ATH så blir det naturligtvis extra hårt motstånd.

Jag har gjort min prognos av hur vi kommer att ta oss dit. Men chansen att det skulle bli 100% rätt är väldigt liten och man får se det i stora drag. I min daytrading försöker jag hela tiden vara proaktiv och sätta ut pilar med olika tänkbara scenarios. Det gör att man skärper till sig och är med på vad som händer på ett helt annat sätt.

Men man får inte trilla i fallgropen att man måste ha rätt. Naturligtvis är det kul när man ibland lyckas med det konststycket. Men själva tänket i vad som kan hända och att måla upp olika scenarios är det viktiga här.

En bieffekt är att det bli ännu mer intressant att följa vad som händer framöver.

Vi får se om S&P 500 är redo för en ny toppkänning den närmaste månaden.

Skrivet av Lars Hansson